Babolat Pro Hurricane Tour

 

 Babolat Pro Hurricane Tour

 Babolat Pro Hurricane Tour од различен спој на полимери кои се соединети заедно. Оваа комбинација на полиестерски сегменти дава  флексибилност, удобностi и особина да држи тензија. Осмоаголниот профил  дава добар спин потенцијал а површинскиот силикон дава долготрајност . Со оваа жица има играно Andy Roddick а денеска со оваа жица играат  Jerzy Janowicz и Ryan Harrison.  

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

Спецификација

  • Дебелина: 1.25mm.
  • Конструкција: Co-poliester sо осмоаголен профил подмчкана со силикон.
  • Боја: Жолта.